Dragnea face ACUZAȚII grave: DNA a gestionat ABUZURI inimaginabile. NU v-am auzit vorbind despre Onea, Portocală

Publicat: 28 03. 2019, 19:58
Actualizat: 12 04. 2019, 15:19

Aceste modificări propuse la legile justiției sunt foarte multe critici care au venit în ultima perioadă, chiar ieri de la DNA, din partea partenerilor europeni și sunt acuzații conform cărora o serie de modificări v-ar favoriza.

„Criticile vin din partea celor care au gestionat abuzuri inimaginabile în România și anume DNA. (…) Indiferent de unde vin criticile, noi vorbim de niște abuzuri inimaginabile întâmplate într-o țară democratică din UE. Nu v-am auzit niciodată pe dvs, care îmi sunteți foarte dragi, vorbind despre Onea, Portocală, despre dosarele măsluite, despre șantaj, despre oameni bătuți, amenințați ca să declare minciuni. Astea nu contează? Nu contează că trebuie respectate niște drepturi în țara asta? Văd că nu contează”, a spus președintele PSD într-o conferință de presă de la Parlament.

Acesta a făcut referire și la declarațiile președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, despre aderarea României la Convenția Drepturilor Omului, catalogându-le drept „îngrozitoare”.

„Vorbim de înalți magistrați care spun că România a făcut o greșeală că a aderat la Convenția privind respectarea drepturilor omului. O asemenea declarație nu vi se pare îngrozitoare în 2019 în România? Uităm câți oameni au avut viețile distruse și destinele frânte și care nu mai sunt nimic? Pentru că au deranjat un sistem profund corupt, despre criticile astea vorbim, care vin din partea binomului sau multă lume așteaptă ca la un moment dat aceștia care au gestionat aceste abuzuri să înceapă să dea socoteală. Nu putem accepta ca aceștia care sunt clar vinovați să nu plătească pentru asta? Asta este de fapt, după părerea mea, o chestiune mai importantă decât celelalte”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a susținut că articole prin care se modifică legile justiției sunt constituționale și că este dreptul Parlamentului de a legifera.

„Noi discutăm aici de niște articole declarate constituționale, de dreptul Parlamentului de a legifera. Au fost luni de zile de dezbateri. Guvernul a spus că va adopta prin OUG acele texte. Nu mai știu dacă le adoptă sau nu. Din acest motiv nici nu vreau să intru în ping-pongul ăsta pe ceva care s-ar putea să nu se întâmple”, a mai declarat liderul PSD.

Ministerul Justiției a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanței supreme.

Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia Mediafax, condamnații care au sentințe definitive pronunțate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu 2014 pot depune contestație în anulare și dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.

Foto: Hepta