Dragnea:Toată instabilitatea din sistemul educațional am simțit-o acasă, pe copiii mei, și nu e bine

Publicat: 11 07. 2013, 20:10
Actualizat: 12 04. 2019, 14:04

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, că este adeptul „categoric” al examenelor de admitere, afirmând că, prin copiii săi, a simțit „toată instabilitatea sistemului educațional” și a asistat la „tot felul de strategii în educație”, afirmând că ceea ce se întâmplă acum „nu e bine”.

Liviu Dragnea a spus, la o dezbatere despre regionalizare, că „cei de la Ministerul Educației ar trebui să se gândească serios să reintroducă examenele de admitere în liceu și facultate”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, Dragnea a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă s-a discutat acest aspect în PSD.

„S-a discutat în BPN, nu numai de către mine, de către mai mulți colegi care au ridicat aceste chestiuni. S-a dezbătut destul de serios acest subiect, educația în general, sistemul educațional în general, nu o discuție punctuală despre ce s-a întâmplat la un liceu sau altul, unde i-au găsit cu bani pe nu știu unde și au cărat copiii cu autobuzul. (…) S-a solicitat o analiză serioasă a unei abordări concrete a ceea ce vrem de la sistemul educațional: este bun actualul sistem, trebuie modificat, avem curaj să-l modificăm. În sensul ăsta a fost o discuție la noi în partid, unde au fost prezenți și cei de la Educație”, a răspuns Dragnea.

Totodată, vicepremieruil s-a declarat un adept „categoric” al examenelor de admitere.

„Categoric eu sunt pentru introducerea examenului de admitere. Eu nu cred decât în examen, prin care se testează cunoștințele: de admitere la liceu, treapta a doua, bacalaureat, admitere la facultate. Aștept tot felul de reacții contrare: de ce sistemul de dinainte a fost foarte prost? Poate fi modenizat, dar de ce a fost foarte prost?”, a adăugat acesta.

Vicepremierul a povestit că, prin copiii săi, a simțit „toată instabilitatea din sistemul educațional”.

„Am asistat la tot felul de strategii în educație, dar eu am simțit pe pielea mea, în familie. Băiatul meu termină acum facultatea, s-a născut în 1989 și a prins toate reformele din educație, iar fiica mea a dat bacalaureatul acum. Am prins tot ce s-a întâmplat în școală, toată instabilitatea din sistemul educațional eu am simțit-o acasă, pe copiii mei și simt că nu e bine. De ce sistemul de dinainte, care era foarte bine structurat, nu era bun?”, a afirmat vicepremierul.

Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu crede în introducerea examenelor de admitere pentru anul viitor școlar sau universitar.

„Nu e important dacă intră de poimâine. Eu aș fi bucuros dacă s-ar isca o discuție serioasă, peste orgolii și peste culori politice, pentru că vorbim despre copii. Copiii noștri și generațiile viitoare. Noi putem construi un viitor bun sau un viitor prost”, a adăugat Dragnea.

Tot joi, vicepremierul Liviu Dragnea declara la Sibiu că a intrat la facultate cu media 9.23 pentru că a dat „un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre”, afirmând că reprezentanții MEN „ar trebu să se gândească serios” la reintroducerea admiterii la liceu și facultate.