Dronele, pericol pentru avioane. Un avion a fost nevoit să facă manevre de evitare pentru a nu lovi o dronă înainte de aterizare

Publicat: 04 03. 2016, 15:12
Actualizat: 04 03. 2016, 15:12

În timp ce se apropia de aeroport, la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri, „copilotul a zărit o dronă (avion fără pilot) la «ora 11» față de el”, adică venind din față-stânga, precizează BEA, care continuă să ancheteze acest incident.

Copilotul „deconectează pilotul automat și efectuează o manevră de evitare, informându-l pe comandantul de bord despre prezența dronei”, adaugă Biroul.

Comandantul de bord, care a putut observa avionul fără pilot, „apreciază că (drona) trece la cinci metri deasupra ripii stângi a avionului”, porivit BEA.

Echipajul a informat imediat turnul de control aerian despre prezența avionului fără pilot și a continuat apropierea de aeroport fără alte incidente.

BEA nu oferă informațiii despre numărul de persoane de la bordul avionului Air France și nici despre mărimea avionului fără pilot. Un A320 poate transporta aproximativ 160 de pasageri.

Dronele nu au autorizația să zboare în apropierea aeroporturilor și nici să survoleze zone locuite. De asemenea, le este impus un plafon de zbor de 150 de metri, în raza vizuală a operatorului, fără vreo excepție.