După anunțul lui Grindeanu, filosoful Mihai Șora are un singur mesaj pentru românii care au ieșit în stradă: „Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat”

Publicat: 05 02. 2017, 11:20
Actualizat: 19 08. 2017, 02:28
Filosoful Mihai Șora (FOTO - Mediafax Foto/Andreea Alexandru)

Mihai Șora a scris un mesaj pe Facebook în care se referă ironic la declarația premierului Grindeanu: „Și eu am zâmbit, m-am minunat să-l aud scoțând pe gură nesuferita broscuță „ca și”. Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat. Dar nu râdeți de cel pe umerii căruia apasă greutatea unei mulțimi, – cu mânia, cu inteligența, cu umorul ei cu tot. În această seară nu am aflat nimic. Deci ne vedem și mâine.”, a scris filosoful Mihai Șora pe Facebook.

Declarația face parte din seria luărilor de atitudine ale filosofului Mihai Șora. În fiecare din duminicile precedente Mihai Șora a fost prezent la protestele și marșurile contra intenției PSD și a guvernului Grindeanu de a impune prioritar grațierea și amnistia.

Filosoful și-a confecționat și o pancartă individualizată pentru proteste „Biblioteca pentru toți / Nu îi publică pe hoți”, este lozinca scrisă pe pancarta filosofului.

Totodată, Mihai Șora a făcut referire, pe 30 ianuarie, într-o postare pe Facebook, la un fragment din romanul „Cel mai iubit dintre pământeni”. În romanul lui Marin Preda formula „Aștept ordonanțele dumneavoastră!”, scrisă în glumă într-o scrisoare, aduce pedepsirea personajului Petrini de către autoritățile comuniste. Cuvântul „ordonanțe” îi amintește lui Mihai Șora astăzi de posibilitatea guvernului de a emite ordonațe pentru a impune grațierea și amnistia. Și arată că tot „canaliile” fac jocurile, clasificarea dură fiind preluată din Marin Preda.