După ce-a băgat cultura în dubă, Poliția Română a amendat acum organizatorii unei seri de poezie. Motivul e incredibil

Publicat: 26 08. 2017, 13:48

„Nocturnele ARCEN au fost amendate pentru că poezia contemporană a tulburat liniștea publică.Laurențiu a surprins „mâinile legii” pe de o parte, iar – pe de altă parte, mâinile mele, încrucișate în propria neputință, mâinile celui care a săvârșit infracțiune cu muzică și poezie. Am primit 500 lei amendă, fără avertisment, la finalul unui eveniment care a adunat sute de oameni în jurul poeziei”, a scris pe Facebook Edmond Niculușcă. El a precizat că amenda va fi contestată. 

Cine este ARCEN

„Suntem un grup de oameni din București cu preocupări și pasiuni foarte diverse adunați în jurul unor proiecte care au ca scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a Bucureștiului, reactivarea unor spații urbane prin intermediul culturii, dezvoltarea microcomunităților și punerea în valoare a unor zone urbane pentru îmbunătățirea vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan.

Incităm lumea din jur să aibă inițiative civice. Ne place să adunăm oamenii în jurul cărților și al autorilor ale căror idei vrem să le facem cunoscute lumii. Încurajăm dialogul și dezbaterea de idei. Suntem curioși și deschiși să susținem inițiative urbane care au scopuri similare cu ale noastre.

Activitatea noastră e împărțită în trei direcții:
– Memoria Orașului (trasee-culturale pietonale, conferințe, cercetări și articole, inițiative civice pentru salvarea de monumente, restaurarea unor monumente istorice);
– Microcomunitățile (coagularea locuitorilor din zonele protejate în microcomunități, susținerea comunității consumatorilor de literatură contemporană, crearea unei diversități de comunități la nivel local);
– Idei în dialog (nocturnele de poezie contemporană, dezbateri și conferințe, lecturi publice)”, este descrierea ARCEN de pe Facebook.