După ce a cheltuit 24 milioane de lei pentru construcția unei pârtii care nu poate funcționa, primăria Bistrița alocă alți 800.000 lei pentru extinderea acesteia

Publicat: 26 10. 2017, 16:44
Actualizat: 26 10. 2017, 17:23

Primăria Bistrița vrea să amenajeze, lângă pârtia de schi, situată lângă oraș, în care a investit peste 24 de milioane de lei, o zonă nouă, accesibilă începătorilor, pentru care intenționează să defrișeze o suprafață de 5000 de metri pătrați de pădure.

Suma alocată de consilierii locali în ședința de joi pentru extinderea pârtiei, respectiv 130.000 de lei, va fi folosită pentru realizarea documentațiilor și plata taxei de scoatere din fondul forestier a suprafaței de pădure ce urmează să fie defrișată.

„Obiectivul de investiții este necesar pentru realizarea unei variante ocolitoare a porțiunii dificile a pârtiei existente, care să fie mai ușor accesibilă începătorilor. Suma propusă de 130.000 de lei reprezintă documentația de scoatere din circuitul forestier și plata taxei către Ministerul Mediului și Pădurilor pentru eliberarea avizului”, se arată în expunerea de motive a proiectului adoptat de consilierii municipali.

Tot în ședința de joi, consilierii au aprobat alocarea unor alte sume, în valoare totală 670.000 de lei, pentru construirea unor toalete în zona pârtiei, dar și pentru amenajarea unor garaje unde să fie depozitate utilajele folosite pentru întreținerea pârtiei.

Sumele alocate în ședința de joi de Consiliul Local Bistrița vin după ce, la începutul lunii, municipalitatea a dat din bugetul Direcției pentru Servicii Publice încă 80.000 de lei pentru amenajarea unor peroane de urcare și coborâre de pe telescaun, realizarea lucrărilor pentru nivelarea pârtiei și amenajarea unor șanțuri pentru scurgerea apei, omise din proiectul inițial, care a costat peste 24 de milioane de lei.

Pârtia, de categorie medie spre ușoară, are o lungime de 1.335 de metri, având punctul de plecare la altitudinea de 676 de metri.

Pârtia a fost finalizată anul trecut, însă senzonul de iarnă 2016-2017 a fost ratat pentru că municipalitatea nu a găsit o firmă care să se ocupe de ea, respectiv să folosească telescaunul, să încaseze taxele și să execute lucrările zilnice.