După modelul marilor capitale europene și în București vom avea fântâni cu lumini și muzică

Publicat: 02 07. 2014, 19:17
Actualizat: 06 02. 2019, 13:49

Primăria Capitalei și Apa Nova București au început, în mai, lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a fântânilor de pe Bulevardul Unirii, în cadrul unui proiect „În zile caniculare, fântâni pline de răcoare”.

Astfel, urmează să fie reabiliate și modernizate fântâna principală din Piața Unirii și toate fântânile de pe Bulevardul Unirii, până la Piața Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților Apa Nova, au fost înlocuite, modernizate și automatizate instalațiile de apă ale fântânilor, fiind reabilitate și înlocuite părți ornamentale ale acestora. Primele teste ale fântânii centrale și ale altor trei fântâni, situate între Piața Unirii și Piața Parlamentului, au fost deja efectuate, în ultima zi a lunii iunie.

De asemenea, au fost montate instalații de lumini și sunete și senzori, inclusiv pentru vânt, care atunci când bate vântul puternic, reduc sau chiar opresc jeturile de apă. Tot senzorii detectează prezența persoanelor în fântână și opresc apa.

Investiția pentru lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a fântânilor din zona Unirii este suportată de Apa Nova București.