Dușa: Trebuie găsite soluții și posibilități ca industria din domeniul apărării să aibă comenzi

Publicat: 31 05. 2014, 17:54
Actualizat: 27 03. 2019, 22:32

Întrebat, sâmbătă, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, cum comentează prevederile unui proiect de lege care prevede ca dotările Armatei să fie făcute de la firme din România și doar unde nu există componente în țară să se apeleze la firme străine, Mircea Dușa a spus că trebuie găsite posibilități ca industria de apărare să aibă comenzi.

„Există un proiect de lege inițiat de Ministerul Economiei. Vom vedea în momentul în care proiectul de lege va ajunge și la Ministerul Apărării Naționale cum va aproba Guvernul și după aceea Parlamentul. Sigur că ar fi normal ca înzestrarea forțelor armate să fie făcută cu ajutorul industriei românești de apărare și este normal ca această industrie, care este una apreciată, să contribuie la modernizarea forțelor armate. Ținem la industria românească, de altfel primul-ministru a dispus de anul trecut constituirea unui colectiv care să analizeze modul în care se poate repune pe picioare industria de apărare românească și credem că trebuie să găsim acele soluții și posibilități ca industria din domeniul apărării să aibă comenzi și să se repună pe picioare”, a afirmat Dușa.

Potrivit acestuia, în urmă cu două săptămâni, în ședința de Guvern, s-a stabilit ca acele societăți care fac producție pentru industria de apărare să beneficieze de o anulare a datoriilor.

„Având în vedere că vom avea și o rectificare pozitivă la Ministerul Apărării în acest an, o parte din acești bani se vor duce spre industria de apărare din România”, a adăugat ministrul.

Mircea Dușa a participat, duminică, la Ziua Porților Deschise la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a asistat la un exercițiu aviatic al piloților militari români și canadieni.

Peste două sute de militari canadieni fac exerciții și antrenamente la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii pe șase avioane CF – 18 aparținând Forțelor Regale Aeriene Canadiene.