Ecaterina Andronescu despre BAC 2013: Subiectele mai adecvate vor aduce rezultate mai bune. Ce se întâmplă cu bacalaureatul profesional. VIDEO

Publicat: 18 01. 2013, 09:24
Actualizat: 22 10. 2014, 17:24

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat joi seara, la  Gândul LIVE, că elevii pot obține rezultate mai bune la Bacalaureatul 2013, deoarece vor primi subiecte adecvate.

„Una dintre măsurile propuse anul trecut și care poate produce efecte anul acesta este rezultatul la simulările de la bacalaureat. Indiferent daca rezultatele sunt mai bune sau mai proaste, ele se trec în catalog. Și, în acest fel, elevii sunt motivați să învețe serios”, a explicat Andronescu.

Totodată, fostul ministru a afirmat că, anul trecut, a cerut Consiliului Național de Evaluare și Examinare să asigure „adecvarea subiectelor” de la bacalaureat. „Dacă se va face o adecvare mai bună a subiectelor, atunci mă aștept ca rezultatele să fie mai bune”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Bac-ul profesional se va putea da și anul acesta

Fostul ministru a mai spus că adecvarea subiectelor înseamnă ca elevii să primească subiectele în funcție de profilul pe care îl urmează, adică cei care fac 7-8 ore de matematică să primească subiecte diferite față de cei care urmează profilul tehnologic, unde se fac 3 ore.

În plus, Ecaterina Andronescu a spus că sunt șanse ca elevii să aleagă anul acesta BAC-ul profesional. „Legea poate fi opțională și anul acesta. Eu cred că se poate aplica și anul acesta. Legea va trece de Parlament, iar elevii vor putea opta pentru acest tip de examen”, a mai spus Andronescu.