Ecaterina Andronescu recunoaște: Ponta nu a redactat referințele bibliografice conform regulilor în domeniu

Publicat: 25 09. 2016, 19:47

”Primul lucru pe care îi învățăm pe studenții noștri este să redacteze referințele bibliografice. Ai scos o idee- pui la sfârșitul frazei care este referința, pui o cifră și la sfârșit ai o listă cu toate referințele bibliografice. În teza dlui Ponta nu există această mențiune în text. Există o listă cu referințele bibliografice, plasată la sfârșitul tezei. Deci este, i-am spus și atunci, că după părerea mea trebuia să redactezeze bibliografia așa cum sunt regulile de scriere a acestei bibliografii”, a declarat Ecaterina Andronescu într-o emisiune Digi24.

Ecaterina Andronescu, parlamentar PSD, fost ministru al Educației în timpul Guvernului Ponta 1, nu a dorit să comenteze pe tema plagiatului fostului premier.

CNATDCU a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educației retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat știrea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte.

O prima decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susțineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universității București a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, acesta a plagiat intenționat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297 . Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Național de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat la începutul lunii august ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, acesta atacând decizia în instanță.