EDUCAȚIE. Aproape 4.500 de tablete, distribuite de Patriarhia Română elevilor și profesorilor

Publicat: 30 05. 2020, 22:37
Actualizat: 06 04. 2021, 22:17
Veste bună pentru elevii din Vrancea! Aceștia vor primi peste 8.000 de tablete de la IŞJ / Sursa foto: Pixabay

Patriarhia Română a oferit până acum aproape 4.500 de tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate pentru a se putea conecta la lecțiile online.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice în valoare totală de 2,6 milioane de lei. O parte dintre acestea au fost oferite prin programul „Alege Şcoala”, iar altele prin intermediul eparhiilor.

Acestea au fost oferite mai ales elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea.

Patriarhia Română: Biserica Ortodoxă Română susţine permanent educaţia copiilor şi a tinerilor

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, se arată în comunicat.

Astfel, Patriarhia susține că se alătură inițiativei Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate.

Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel: prin Proiectul „Alege Şcoala!” – 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei; prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română susține că „a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de Trinitas TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale”.

Metodologia de BAC

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a spus Anisie.

Potrivit acesteia, părintele trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale, iar comisia județeană face cere la minister, la comisia națională, care o aprobă.

Dacă elevul află în ziua examenului că nu poate intra în sală, poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, conform ministrului Educației.