EDUCAȚIE. Când s-ar putea întoarce elevii români la școală. Orban: Anul școlar va fi încheiat

Publicat: 14 04. 2020, 22:59
Actualizat: 07 04. 2021, 01:34
Premierul Orban spune că după 15 mai elevii ar putea reveni la școală: Anul școlar va fi încheiat

Elevii s-ar putea reîntoarce la școală după data de 15 mai, dacă situația epidemică o va permite, a declarat, marți seara, premierul Ludovic Orban, care spune că anul școlar va fi încheiat, iar examenele trebuie pregătite „cu cea mai mare seriozitate”.

Întrebat despre situația anului școlar, dacă elevii vor putea încheia anul școlar, iar studenții anul universitar, Ludovic Orban a răspuns, la Realitatea Plus, că s-ar putea relua cursurile în jurul datei de 15 mai.

Cursurile s-ar putea relua în jurul datei de 15 mai

„Anul școlar va fi încheiat. Adică elevii își vor da toate examenele care se dau la sfârșit de an. La fel, studenții își vor da toate examenele. Încercăm, sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară. Profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanța școlară să intensifice predarea online până când se vor putea redeschide școlile și, de asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a spus Orban.

Guvernul a decis închiderea școlilor de miercuri, 11 martie, în contextul cazurilor de coronavirus confirmate în România.

Orban despre prelungirea stării de urgență: Încă nu suntem la vârful pandemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, că este necesară prelungirea stării de urgență deoarece este România nu a ajuns încă în vârful pandemiei, care este preconizat a fi în perioada 20 aprilie – 5 mai.

Ludovic Orban a spus, marți seara, la Realitatea Plus, că prelungirea stării de urgență este absolut necesară, chiar dacă sunt politicieni care spun că nu vor vota pentru acest lucru în Parlament.

„(E necesar – n.r.) pentru că suntem încă la faza răspândirii virusului în comunitate, pentru că numărul de îmbolnăviri zilnice este în ultima perioadă la un nivel care în mod clar arată justețea măsurilor pe care le am luat. (…) Doar prin intermediul menținerii stării de urgență putem să aplicăm măsurile de reducerea riscului de transmitere a epidemiei, măsurile care țin de statul acasă, de restrângere a deplasărilor în afara domiciliului. De asemenea toate celelalte măsuri restrictive care împiedică să se realizeze practic aglomerări”, a spus premierul Ludovic Orban.