Elena Udrea SE ÎNTOARCE în România!

Publicat: 21 12. 2018, 18:27

„Da, se va întoarce imediat,” a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, întrebat de intențiile acesteia de revenire în România. Folosind viciul de procedură de la numirea completelor de 5 judecători ale ÎCCJ, apărătorii fostului ministru al Dezvoltării au depus o contestație în anulare împotriva sentinței prin care fusese condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute. Soluționarea acestui demers a primit termen pe 28 ianuarie, iar până atunci, ÎCCJ a decis suspendarea executării pedepsei. 

În urma acestei sentințe, mandatul internațional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat, iar Tribunalul București a retras cererea de extrădare. După ce decizia va rămâne definitivă, Ministerul Justițiai o va comunica autorităților din Costa Rica, pentru a o pune în libertate.

„Moș Crăciun pentru noi a venit mai devreme, iar Elena poate în sfârșit să își petreacă sărbătorile în libertate, alături de fetița ei,” scrie, fericit, pe Facebook, Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea.