Elevii români au obținut două medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică

Publicat: 13 07. 2015, 17:10

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Crețu, care a obținut argint în 2014,  și Ștefan Eniceicu, elev care a obținut aur în 2014, ambii fiind în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ștefan Eniceicu i-a fost decernat și premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică -29,8 puncte din maximum de 30.

Laureat cu aur la ediția precedentă, Cristian Alexandru Frunză, elev în clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București,  a obținut anul acesta o medalie de argint. Tot argint a obținut în 2015 și Răzvan Radu elev în clasa a X-a la același liceu . Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică.
Delegația României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București și însoțită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internațional de Informatică) și Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității „A.I. Cuza” din Iași.

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat în Mumbai (India), în perioada 4-12 iulie, reunind peste 190 de concurenți din 48 de țări.