Elevii români au obținut nouă medalii la competițiile regionale de informatică

Publicat: 26 11. 2013, 17:30
Actualizat: 31 07. 2014, 14:02

Elevii români au obținut nouă medalii, dintre care două de aur, la competițiile regionale de informatică, respectiv la Olimpiada Balcanică pentru juniori și la Turneul internațional Shumen, ambele desfășurate în Bulgaria, informează Ministrul Educației Naționale.

La a șaptea ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori, elevii români au câștigat patru medalii – una de aur și trei de argint.

Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș. Oncescu a fost laureat și la ediția precedentă, tot cu aur.

Palmaresul a fost completat, potrivit sursei citate, cu medaliile de argint câștigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 56 din București), Darius Marian și Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori s-a desfășurat în Bulgaria, la Shumen, în perioada 22-24 noiembrie.

Tot la Shumen s-a desfășurat, în parelel, tradiționalul turneu internațional de informatică, la care lotul României a obținut cinci distincții: o medalie de aur, trei de argint și o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost câștigată de George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), cele de argint, de Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) și Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București), iar ce4a de bronz, de Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București).