Elevii și preșcolarii din Sectorul 2 al Capitalei primesc de joi cornuri de la o altă firmă

Publicat: 26 09. 2012, 15:47
Actualizat: 28 09. 2018, 00:08

Primăria Sectorului 2 va relua, joi, distribuirea produselor de panificație pentru preșcolarii și școlarii din Sectorul 2, anunțând că acestea vor fi livrate de societatea Astra București&Co Prod SRL, câștigătoarea licitației.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 2, firma Astra București&Co Prod SRL are ca subcontractant societatea Pajura SA.

Săptămâna trecută, în urma unui control, reprezentanții Primăriei Sectorului 2 au constatat „calitatea îndoielnică” a produselor de panificație furnizate de SC Farkas Trans SRL în școlile și grădinițele din Sectorul 2.

Astfel, s-a constat că produsele de panificație conțineau resturi de ațe și produse textile, ce puneau în pericol siguranța și sănătatea copiilor, fiind sesizate și deficiențe de ambalare. Lotul de cornuri a fost preluat în vederea analizării în laboratoarele Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Primăria Sectorului 2 anunța, în 20 septembrie, că a reziliat contractul cu firma Farkas Trans SRL și că livrarea cornurilor în toate unitățile de învățământ a fost oprită până la încheierea unui nou contract de furnizare, în urma unei proceduri de achiziție publică.

De Programul „Lapte și corn” beneficiază 32.618 școlari din Sectorul 2 și preșcolari din grădinițe cu program normal și prelungit, a precizat sursa citată.

Directorul general al firmei Farkas Trans SRL Turda, Marinel Pop, declara atunci pentru MEDIAFAX că Primăria Sectorului 2 a sistat, și nu a reziliat contractul pentru livrarea cornului în școli, după ce au fost găsite fire de material textil în cornuri, spunând că acestea provin de la utilajele noi.

„Îmi pare rău pentru cele întâmplate, și noi ne-am speriat când am auzit. Contractul de livrare corn a fost sistat de Primăria Sectorului 2. Nu a reziliat, până ce vin rezultatele de la laborator pentru ceea ce s-a găsit în corn. Noi am verificat și este vorba despre puf provenit de pe banda de pânză, de rulare, pe care se transportă aluatul pentru cornuri. Apariția acestui puf se datorează faptului că toate utilajele sunt noi, achiziționate recent. În ceea ce privește problemele constatate cu ambalarea cornurilor, și acestea se datorează tot utilajelor noi, insuficient reglate, care taie pungile în care sunt puse cornurile. Vineri (21 septembrie, n.r.) va avea loc o întâlnire la București între un reprezentant al firmei noastre și cei de la Primăria Sectorului 2 și sperăm ca situația să se clarifice”, spunea Pop.

SC Farkas Trans SRL Turda este cea care anul trecu a livrat mere pentru elevii din școlile clujene, în luna februarie fiind amendată de către Protecția Consumatorilor cu 30.000 de lei, întrucât fructele aveau urme de îngheț și lovituri. Atunci, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au solicitat conducerii firmei un plan de măsuri pentru remedierea problemelor, plan care a fost realizat. În acest an, licitația pentru livrarea merelor în școli nu a avut loc deocamdată la Consiliul Județean Cluj, deoarece nu au fost aprobate de Guvern normele metodologice.