EMOȚIONANT. Cazul fetiței care i-a cerut primarului un telefon pentru școală a ajuns până în Australia! Ce se va schimba în comună

Publicat: 09 05. 2020, 13:39
Foto: Captură Digi24

Copila din Șuletea care i-a cerut primarului un telefon împrumut pentru școală este numită „eroul comunei” și povestea ei a ajuns până în Germania și Australia. O companie australiană vrea să o ajute atât pe ea, dar și pe alți copii neajutorați de la sat.

Cazul fetiței din satul vasluian care i-a scris primarului să-i împrumute un telefon pentru cursurile online sau să îi cumpere unul în rate, pe care să-l achite din alocație, a ajuns peste Ocean, scrie digi24.ro.

„Fetiţa este eroul comunei noastre, datorită ei foarte mulţi copii nevoiaşi vor fi ajutaţi. Eu nu voi face niciun tabel, o să rog fiecare diriginte sau fiecare învăţător să stabilească cui îi vor da aceste mijloace de comunicare. Numai vineri au venit 5-7 tablete şi vreo 6 telefoane. Au ajuns prin curier, prin Poşta Română. Sunt bucuros că românul este solidar, răspunde la nevoile celor mai necăjiţi”, a spus Ciprian Robert Tamaş, primarul comunei Şuletea.

„Sunt oameni din afara graniţelor ţării, din Germania. Chiar vineri am fost sunat din Australia de oameni care spuneau că au toată încrederea să trimită nişte bani. În plus, o companie va asigura 37 de telefoane. Vor sponsoriza, cu tot cu internet, cu tot cu abonamente”, a mai declarat primarul.

Dincolo de fetiță, la școala din Șuletea sunt 30 de elevi care nu au tabletă, laptop sau telefoane pentru a interacționa online cu învățătoarea.