EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020. Calendarul oficial al examenelor

Publicat: 11 05. 2020, 18:15
Evaluarea natională/ Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Calendarul Evaluării Naționale a fost publicat pe site-ul oficial al Ministerului Educației edu.ro și prevede că elevii clasei a VIII-a se pot înscrie în perioada 2-5 iunie pentru susțienerea examenului.

Potrivit calendarului publicat pe edu.ro, elevii clasei a VIII-a mai au la dispoziție o lună pentru a se pregăti pentru examenul care marchează sfârșitul ciclului gimnazial.

Evaluarea Națională 2020. Program

2-5 iunie – Înscrierea elevilor

5 iunie 2020 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15 iunie – Limba și literatura română – probă scrisă

17 iunie – Matematica – probă scrisă

18 iunie – Limba și literatura maternă – probă scrisă

22 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor

27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Evaluarea Națională 2020. Modul de desfășurare

În contextul pandemiei de coronavirus, unităţile de învăţământ vor organiza examenele naţionale şi de certificare a competenţelor profesionale prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al Sănătăţii, în baza hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat, luni, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Astfel, potritivit proiectului de lege privind intrarea în starea de alertă, unitățile de învățământ trebuie să organizeze activități în mediul online, iar acolo unde nu este posibil, autoritățile au obligația de a a asigura resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie.

„În ceea ce priveşte activitatea de educaţie, cercetare, pe perioada stării de alertă, începând cu data intrării în vigoare a acestui proiect de lege şi până la eliminarea restricţiilor instituite de către autorităţile de resort, unităţile de învăţământ preuniversitar organizează activităţi din planurile de învăţământ în mediul online, iar acolo unde nu este posibil acest lucru autorităţile au obligaţia de a asigura resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie, în conformitate cu instrucţiunile ministrului Educaţiei şi Cercetării.

De asemenea, se vor institui măsuri pentru desfăşurarea activităţilor în unităţile de învăţământ în scopul finalizării anului şcolar 2019-2020, precum şi pentru pregătirea anului şcolar 2020-2021, în mod special în ceea ce priveşte activităţile pentru susţinerea examenelor naţionale şi de certificare a competenţelor profesionale, în perioada 2 iunie – 12 iunie 2020”, a declarat Ionel Dancă, luni, la finalul şedinţei de guvern.