EXCLUSIV | Cornel Dinu, despre ION ILIESCU: ”A ajuns la vârsta aceasta pentru că a avut grijă de el”/”Face parte din categoria oamenilor care a schimbat istoria”

Publicat: 03 03. 2023, 19:01
Actualizat: 03 03. 2023, 19:05

Fosta glorie a lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat în EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL că Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 93 de ani pentru că a avut grijă de el. A mâncat la timp, se culca la timp, la 23 era în pat, la 7 se trezea.

”Există în lume oameni capabili să schimbe sensul istoriei, Ion Iliescu este un foarte bun politician, un iubitor de țară, face parte din categoria oamenilor care a schimbat istoria și spun acest lucru pentru că nu e ușor să scapi de ruși. Lucrul ăsta l-au trăit și Regina Maria, Cuza sau Tudor Vladimirescu. Dar și martirii neamului, Mareșalul Antonescu și Ion Antonescu. Și trebuie menționat și Gheorghiu Dej. Lui și lui Iliescu nu le-a fost ușor să scape de mâna criminală a rușilor. Este un tip bonom, un patriot, însă care nu a știut să își aleagă oamenii”, a declarat Cornel Dinu.

”Eram de față când, în zilele teribile ale Revoluției, nu pot să o uit pe doamna Nina Iliescu, într-un moment în care se auzeau tot felul de zvonuri, i-a transmis direct soțului ei: „Ionele! Fă ceva să nu vină rușii!”, mai spune acesta.

Ion Iliescu este născut în 3 martie 1930 și împlinește, vineri, 93 de ani.

În ultimii ani, el a fost spitalizat de mai multe ori. În 2019, fostul lider de la Cotroceni a fost supus unei operații de „ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”. El a mai ajuns pe masa de operație și cu alte ocazii, când i s-au montat câteva stenturi. Una dintre intervențiile chirurgicale a avut loc la Paris, în 2007.