EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Alina Huc, româncă stabilită în Spania, despre situația din Peninsula Iberică: Nu mai este haosul pe care l-am trăit săptămâna trecută. Spaniolii, îndemnați să stea în casă prin intermediul dronelor – VIDEO

Publicat: 17 03. 2020, 14:50
Actualizat: 17 03. 2020, 16:05

This browser does not support the video element.

Alina Huc, româncă stabilită în Spania, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre situația din Peninsula Iberică, dar și despre modul în care cetățenii au început să conștientizeze măsurile adoptatea după intrarea țării în stare de urgență. Reamintim că Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus COVID-19, având peste 11.000 de cazuri și peste 490 de decese. 

Și Spania a intrat în stare de urgență iar cetățenii sunt îndemnați să stea în case, în izolare, prin intermediul Poliției care folosește difuzoare prin care transmite mesaje de informare, dar și prin intermediul dronelor.

„Cred că este un mesaj perceput cu educație. Lumea a înțeles foarte bine mesajul, nu se iese din casă decât pentru strictul necesar. Cazurile din ultimele zile i-au pus pe spanioli puțin pe gânduri și atunci au perceput altfel situația legată de starea de urgență”, a prezentat situația din Spania Alina Huc, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE.

Ce măsuri economice implementează Guvernul spaniol în plină criză a coronavirusului

„Este decizia Guvernului de a lua măsuri de siguranță drastice. Au fost percepută bine de către locuitori datorită măsurilor economice, având în vedere repercursiunile pe care le va aduce această stagnare, măsurile pe care Guvernul le va aplica, au linștit puțin populația. Le-a oferit sentimentul de siguranță. Vorbim despre oameni care au afaceri proprii și cărora li s-a promis un ajutor. Se vor aloca 75 milioane de euro pentru cei care au afaceri proprii. Vorbim de un ajutor de 2.000 de euro pentru fiecare cetățean care are o afacere proprie. Având în vedere impozitele care sunt, bănuiesc că suma este suficientă”, a explicat Alina Huc, româncă stabilită în Spania.

De asemenea, aceasta a vorbit și despre cum se comportau cetățenii spanioli în urmă cu o săptămână și cum se comportă acum, ținând cont că a fost declarată stare de urgență.

„Oamenii sunt destul de liniștiți.  În momentul acesta nu mai este haosul pe care l-am trăit săptămâna trecută când oamenii pur și simplu au înnebunit, au golit magazinele. Cred că acum oamenii au înțeles că nu vor lipsi alimente, că farmaciile sunt deschise și nu cred că se va instala o stare de haos”, a conchis aceasta.