EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Doi deținuți din Penitenciarul Jilava – condamnați pentru fapte cu violență – au fost eliberați din greșeală! Unul dintre ei a sunat la 112 și s-a predat! / UPDATE: A fost prins și al doilea!

Publicat: 30 07. 2020, 10:30
Actualizat: 06 04. 2021, 18:09
Doi deținuți au fost eliberați, în mod eronat, de la Penitenciarul Jilava/ Sursa / MEDIAFAX FOTO

Doi deținuți periculoși au fost eliberați din greșeală, miercuri seară, de Penitenciarul Jilava. Unul dintre aceștia s-a predat la o secție de poliție din București, în timp ce al doilea a fost prins mai târziu de angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și polițiști.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri, deținuții George Anghel, condamnat pentru lovire și alte violențe și Daniel Stan , condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost eliberați, în mod greșit de la Penitenciarul Jilava, în jurul orei 18.30.

Conform surselor citate, ulterior, Daniel Stan a sunat la 112 și a anunțat că a fost eliberat dintr-o eroare de la Jilava și dorește să fie dus înapoi. Ca urmare, bărbatul a fost preluat de un echipaj al Secției 11 și după ce a fost verificat, polițiștii au anunțat, la rândul lor, Administrația Națională a Penitenciarelor.

Daniel Stan avea de executat 3 ani și 5 luni  de închisoare, pentru mai multe scandaluri și bătăi de stradă. Conform portalului instanțelor de judecată, Stan a fost condamnat, în trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare, tot pentru fapte cu violență și avea o perioadă de încercare de patru ani.

Acesta, însă, s-a încăierat din nou și a primit o nouă condamnare, de această dată de 1 an și 5 luni, la care s-au adăugat și cei 2 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a rămas definitivă la data de 30 iunie, când bărbatul a fost încarcerat, iar o lună mai târziu a fost pus în libertate în mod eronat.

A fost declanșată o anchetă internă

La rândul său, George Anghel a ajuns la închisoare tot pentru fapte cu violență. Trimis acasă împreună cu Daniel Stan, acesta nu a stat pe gânduri și a dispărut fără urmă. Căutat la nivel național de angajații Penitenciarului Jilava și de polițiști bărbatul a fost, în cele din urmă, găsit și dus înapoi la închisoare.

„Miercuri, 29.07.2020, Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcționarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidență a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea și reîncarcerarea celor două persoane.

În jurul orei 2300, acestea au fost identificate și conduse la Penitenciarul București-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării cauzelor și vulnerabilităților privind activitatea Sectorului Evidență Deținuți, urmând ca, în raport de concluzii, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale”, a anunțat Penitenciarul Jilava.