EXPERIENȚĂ DE COȘMAR. O româncă însărcinată s-a infectat cu SARS-Cov-2 în Marea Britanie și a intrat în comă. Medicii au fost nevoiți să-i scoată de urgență copilul

Publicat: 23 06. 2020, 08:50
Actualizat: 06 04. 2021, 14:48

O româncă stabilită la Londra a trăit o experiență de coșmar. Însărcinată în 33 de săptămâni, ea s-a infectat cu Sars-Cov-2, iar medicii au fost nevoiți să-i scoată de urgență copilul.

Femeia s-a aflat o săptămână, în comă. Zilele trecute a fost externată, și abia acum, după aproape o lună de chin, își poate ține în brațe fetița. De pe patul de spital, tânăra mamă a ținut un jurnal video, cu tot ce a pătimit în această perioadă, pentru ca oamenii să nu mai ignore acest virus extrem de periculos.

  • Tânăra mămică a fost infectată după ce a participat la o petrecere

Povestea a început pe 21 mai când a fost la o petrecere la care regulile de distanţare n-au fost respectate. Din 16 participanţi, 6 s-au infectat. Prin ei şi Andreea, însărcinată în a 33 a săptămână şi soţul său. Două zile mai târziu au început simptomele şi a fost internată. Andreea a filmat experienţa.

Andreea Tudose: “Am avut dureri foarte mari. Zici că cineva îmi trage carnea după mine. Şi frisoane”.

Diagnosticul a venit imediat: infecţie cu Sars cov 2.

Ce efect poate avea coronavirusul asupra noului-născut

Acesta este un virus foarte nou și se învață mai multe despre el în fiecare zi. Dovezi emergente sugerează că este posibilă transmiterea de la o femeie la copilul ei în timpul sarcinii sau nașterii (transmitere verticală). Este important că în toate cazurile raportate de nou-născuți care dezvoltă coronavirus foarte curând după naștere, bebelușii au fost bine.

Având în vedere dovezile actuale, se consideră puțin probabil că virusul ar provoca probleme cu dezvoltarea copilului și niciunul nu a fost observat în prezent.

Nu este clar dacă coronavirusul a cauzat nașteri premature sau dacă a fost recomandat ca bebelușii lor să fi fost născuți mai devreme pentru beneficiul sănătății femeilor și pentru a le permite să se recupereze.

În studiul recent efectuat în Marea Britanie pe 427 de femei însărcinate cu coronavirus, unele afecțiuni ale femeilor erau suficient de grave încât trebuiau internate la spital, potrivit Colegiului Regal de Obstetricieni și Ginecologi.

 

Numărul de decese coronavirus din Marea Britanie a trecut peste 40.000, potrivit celor mai recente cifre guvernamentale.

Un număr de 40.261 de persoane au murit în spitale, case de îngrijire și comunitatea mai largă, după ce au testat pozitiv virusul, cu 357 de joi.

Marea Britanie este doar a doua țară – după SUA cu 108.000 de decese – care a trecut de importanță.

În martie, consilierul științific principal al Regatului Unit a declarat că limitarea deceselor la 20.000 ar fi un „rezultat bun”.