Explozie de proporții într-un bloc din Târgu Mureș. Un băiat și o femeie au arsuri la cap și la mâini

Publicat: 13 12. 2014, 11:08

Potrivit coordonatorului SMURD Mureș, medicul Cristian Boeriu, cele două persoane rănite sâmbătă dimineață, în urma unei explozii care a distrus aproape în întregime un apartament de la ultimul etaj al unui bloc de pe strada Cisnădiei, din Târgu Mureș, au fost preluate de echipajele medicale și duse la UPU SMURD, unde s-a stabilit că au arsuri de diverse grade la cap și la mâini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Băiețelul a suferit arsuri la nivelul capului de gradele I și II și la membrele superioare pe suprafață mică, de gradul I, pe mici porțiuni. Femeia prezintă arsuri tot la nivelul capului și al mâinilor, mai grave, de gradul III, de la încheietura mâinii în jos, deci mâinile și podul palmei, posibil și arsuri ale căilor aeriene”, a spus Boeriu, precizând că ambii sunt în stare stabilă.

Întrebat dacă răniții ar putea fi transportați la Spitalul de Arși din București, Boeriu a spus că băiețelul nu prezintă o situație deosebită, dar în cazul femeii s-ar putea pune această problemă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, Mihai Gagyi, a declarat că explozia s-a produs la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Cisnădiei, din cartierul Mureșeni din Târgu Mureș, sâmbătă, cu puțin înainte de ora 9.00, deflagrația nefiind urmată de incendiu.

„Din apartamentul unde a avut loc explozia sunt două victime, un băiețel sub zece ani, și o femeie. Băiețelul a fost scos pe targă, femeia a ieșit pe picioarele ei. Ambii prezintă arsuri la față și membre, sunt în stare stabilă. Au fost preluați de echipajele medicale pentru a fi transportați la spital, alături de alte două persoane din bloc, care au suferit atacuri de panică”, a declarat Gagyi.

Potrivit aceleiași surse, toți locatarii blocului au fost evacuați din apartamentele lor, locuința unde s-a produs explozia, a cărei cauză este în curs de stabilire, a fost distrusă aproape în totalitate.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș cu două mașini cu apă și spumă, autospeciala CRBN, cea de transport personal și victime multiple și o ambulanță de terapie intensivă, a mai spus Mihsi Gagyi.