Explozie într-un apartament de bloc din municipiul Huși, o femeie fiind gravă rănită

Publicat: 12 11. 2015, 13:08

Potrivit reprezentaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, explozia a avut loc într-un bloc din Huși, în apartamentul unei femei de 89 de ani, după ce aceasta a aprins un chibrit într-un dormitor, unde se acumulase o cantitate mare de gaz metan de la o butelie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, bătrâna folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se încălzi pe timpul sezonului rece și, în momentul în care a încercat să aprindă unul din ochiuri, s-a produs deflagrația.

Vecinii femeii au sunat la numărul de urgență 112, în zonă fiind trimise echipaje de pompieri și ambulanță.

„Deflagrația a avut loc din cauza operării greșite a aragazului, în sensul că, după deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a făcut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât nu s-a impus intervenția pompierilor cu apă și spumă”, a aspus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

În schimb, femeia de 89 de ani a fost grav rănită.

„Pacienta a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 30 la sută din suprafața corpului, fiindu-i afectate inclusiv căile respiratorii. Femeia a fost intubată, evoluția sa fiind una imprevizibilă având în vedere gravitatea arsurilor și vârsta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Aurora Popa.

Transportată inițial la Spitalul Municipal Huși, bătrâna a fost transferată ulterior cu elicopterul SMURD la Clinica de arși din Iași.