Explozie la o clinică din Târgu Mureș. O infirmieră a fost rănită

Publicat: 02 06. 2014, 09:30
Actualizat: 29 07. 2014, 17:07

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș au anunțat că o persoană a fost rănită ușor, duminică seară, în jurul orei 22.30, în urma unei explozii care nu a fost urmată de incendiu, produsă la Clinica de Boli Infecțioase II din Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, deflagrația a avut loc în momentul în care o infiermieră a vrut să facă focul la o sobă de teracotă pe gaz dintr-un salon în care se aflau patru pacienți.

În urma exploziei, femeia a fost rănită ușor.

„Explozia s-a produs la o sobă de teracotă, pe gaz, dintr-un salon cu patru pacienți, în momentul în care o infirmieră a vrut să aprindă focul. Cauza o reprezintă o acumulare de gaz, care nu a fost mare, și o manevră greșită. Robinetul de gaz fusese atins accidental de cineva și s-a produs acea acumulare de gaz care a generat explozia. Infirmiera are un hematon, fiind atinsă de materiale din sobă și lovită la cap”, a precizat căpitanul Cristian Mureșan de la ISU Mureș.

Femeia a fost preluată de un echipaj SMURD și dusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Reprezentanții ISU Mureș au intervenit la fața locului cu o autospecială, iar pacienții au fost evacuați și mutați în alt salon.