Extinderea complexului Stejarii, din Pădurea Băneasa a fost contestată de deputatul Nicușor Dan

Publicat: 30 07. 2019, 14:28

„Primarul General propune pentru ședința Consiliului General de mâine (miercuri -n.r.) nu mai puțin de 24 de PUZ-uri, multe dintre ele controversate. Revine PUZ-ul pentru extinderea complexului rezidențial Stejarii din Pădurea Băneasa (Jandarmeriei 14). PUZ-ul este ilegal întrucât Legea 24/2007 interzice schimbarea funcțiunii de sere în altă funcțiune, cu excepția altor tipuri de spații verzi. Beneficiul necuvenit pentru proprietar este de 22 milioane euro. În aceeași situație juridică se găsește PUZ Jandarmeriei 2D”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de către deoutatul Nicușor Dan.

Proiectul privind extinderea complexului rezidențial Stejarii se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri și a mai fost inclus în luna martie în ședința de la Municipalitate, însă a fost respins atunci de către consilierii municipali.

Și în primăvară, Nicușor Dan a contestat PUZ-ul, declarând atunci că proiectul ar fi urmat să-l avantajeze pe omul de afaceri Ion Țiriac.

„Consiliului General se pregătește să-i facă un cadou de peste 22 milioane de euro omului de afaceri Ion Țiriac. Gabriela Firea propune consilierilor generali un PUZ ilegal care ar permite construirea unui complex de blocuri în Pădurea Băneasa. Beneficiare sunt doua firme care aparțin lui Ion Țiriac, iar beneficiul ilegal pentru aceste firme este de 22,5 milioane de euro”, susținea deputatul Nicușor Dan în luna martie, atunci cînd proiectul a fost respins.