Familia unei gravide acuză că femeia a fost lăsată o noapte întreagă cu fătul mort în pântece

Publicat: 25 01. 2014, 16:48
Actualizat: 25 01. 2014, 17:01

Viorica Chișamera are 42 de ani și, conform soțului său, Aurel Târziu, a mai născut până acum de șase ori, inclusiv o pereche de gemene, de fiecare dată acasă, în satul Piscoiu, din comuna Stejari, la circa 90 de kilometri de Târgu Jiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul afirmă că soția sa a decis acum să meargă la spital și să fie asistată de către medici întrucât are o vârstă mai înaintată, iar la ultima naștere, de acum nouă ani, a avut pierderi de sânge care au impus în cele din urmă solicitarea unei ambulanțe pentru a primi îngrijiri medicale.

Femeia era internată la spitalul de la Târgu Jiu de două săptămâni, iar până vineri seara sarcina sa nu a avut niciun fel de problemă, declară soțul acesteia.

„Niciun fel de problemă nu a avut. Ne-am dus prima dată la spitalul de la Târgu Cărbunești, dar acolo, dacă i-au arestat pe medici pentru șpăgi, ne-au spus să venim la Târgu Jiu că ei nu ne pot face acolo operația de cezariană că nu mai au cu cine. Am venit aici, au examinat-o și i-au spus să aștepte. I-au spus că urmează să nască, iar aseară i-au comunicat că nu mai bate inima copilului și că sunt probleme. Nouă medicii ne-au spus să nu ne băgăm că noi nu suntem doctori și să așteptăm, după care nu i-au mai făcut nimic”, a declarat soțul femeii gravide.

Bărbatul a menționat că inclusiv sâmbătă dimineață soția sa era internată în spital și cu pruncul mort în pântece, fără ca în afară de o perfuzie să i acorde vreun altfel de asistență medicală, femeia fiind chiar certată de cadrele medicale pentru faptul că rudele au discutat cu jurnaliștii despre problemele sale.

„După ce ne-au spus și nouă că a murit copilul ne-au mai luat și la mișto. Au zis dacă vrem să-l luăm acasă, dar cum să-l luăm că era nenăscut. Și ce să facem noi cu el mort înainte să i se facă o autopsie, să vedem și cauzele decesului? Nu i-a interesat absolut deloc ce s-a întâmplat”, afirmă Aurel Târziu, bărbatul menționând că, după ce a constatat decesul fătului, medicul de gardă a plecat acasă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, întrucât i se terminase tura.

Directorul adjunct al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dr. Cristina Căliman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, sâmbătă la prânz, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a se extrage fătul mort, pruncul urmând să fie depus ulterior la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului.

De asemenea, luni, conducerea unității medicale urmează să stabilească dacă deschide sau nu o anchetă internă, pentru luni fiind așteptate și concluziile controlului efectuat de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce managerul spitalului a declarat că sute de analize medicale ar fi fost falsificate în laboratorul de analize al instituției.