Fată de nouă ani la spital cu traumatisme, după ce o anexă gospodărească s-a prăbușit peste ea

Publicat: 09 06. 2013, 16:58
Actualizat: 30 03. 2019, 01:34

O fetiță de nouă ani din Dâmbovița a fost internată, duminică, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, cu traumatisme cranio-cerebrale, după ce o anexă gospodărească aflată în stare avansată de degradare s-a prăbușit peste ea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților IPJ Dâmbovița, incidentul a avut loc în satul Drăgăești – Pământeni, comuna Mănești, la câțiva metri de locuința copilei, primele date ale anchetei indicând că victima s-ar fi jucat în zonă împreună cu doi frați, iar construcția, care aparține unor vecini, era afectată de ploile din ultimele zile.

„Fetița s-a dus acolo și s-a jucat, a ieșit din casă și m-am trezit cu ea sub construcție. Anexa nu e a mea, e a unui vecin, nu știu de ce s-a întâmplat așa, a durat doar un minut. Era o magazie de mâncare, făceau mâncare acolo, nu știu ce s-a întâmplat, probabil că de la ploaie, e și veche. Bine că nu i-a prins și pe ceilalți doi copii ai mei, care erau pe aproape. Era șubredă din cauza ploilor anexa gospodărească”, a declarat mama fetiței.

Părinții și vecinii au sărit în ajutorul copilei, după ce au auzit zgomotul provocat de prăbușirea anexei gospodărești, fetița fiind transportată cu o mașină personală până la Dragomirești, de unde a fost preluată de ambulanță și dusă la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște cu leziuni la cap.

„Are un traumatism cranio-cerebral, a fost stabilizată și urmează să fie investigată medical, va rămâne internată aici la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște”, a declarat asistenta echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița.

IPJ Dâmbovița a început o anchetă în acest caz.

„Peste un copil de nouă ani din din satul Drăgăești – Pământeni, comuna Mănești, s-a prăbușit o anexă gospodărească. Fetița a fost transportată la spital, iar cercetările sunt la început, urmând să stabilim împrejurările în care a avut loc incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, subinspectorul Alexandra Niculae.

La ora transmiterii acestei știri, fata, care provine dintr-o familie cu o situație materială precară, este în stare stabilă, iar, potrivit medicilor târgovișteni, va
rămâne internată în spital pentru investigatii și tratament.