Femeie condamnată la șapte ani de închisoare după ce și-a ucis soțul pentru că a jignit-o

Publicat: 22 10. 2014, 20:27

Magistrații Tribunalului Vaslui au condamnat-o pe Maria Teiu la șapte de închisoare cu executare pentru omor, după ce femeia și-a înjunghiat mortal soțul, cu un an mai tânăr, crimă petrecută în locuința celor doi în luna decembrie 2013.

Sentința pronunțată, miercuri, de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanță de către procurorul de caz, conflictul dintre cei doi soți a izbucnit pe fondul consumului de alcool, femeia de 65 de ani reacționând violent în urma cuvintelor jignitoare adresate de către soțul său. În consecință, Maria Teiu a luat un cuțit de bucătărie și l-a înfipt bărbatului în inimă. Cu sângele șiroind din piept, victima a reușind să iasă din casă și să ajungă până la gardul vecinilor, cerându-le ajutorul. Ulterior, bărbatul s-a prăbușit la pământ, fiind găsit mort de echipajul medical solicitat de către vecini.

Maria Teiu a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a înjunghiat soțul, fiind internată la Psihiatrie. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ, având în vedere vârsta la care a comis crima.