FESTIVAL. Adio, Oktoberfest 2020! Câte miliarde de euro pierde Munchenul

Publicat: 21 04. 2020, 14:39
Actualizat: 21 04. 2020, 14:49
FESTIVAL. Adio, Oktoberfest 2020! Câte miliarde de euro pierde Munchenul / Sursa FOTO: wikimedia.org

Oktoberfest 2020, cel mai așteptat festival al berii din lume, a fost anulat! Primul-ministru al landului Bavaria a decis că ediția din acest an nu mai poate avea loc din cauza pandemiei de coronavirus.

În fiecare an, orașul Munchen primea până la cinci milioane de vizitatori cu ocazia Oktoberfest. De când pandemia de Covid-19 face ravagii prin Europa, ediția Oktoberfest 2020 a devenit incertă. Asta, până marți, 21 aprilie, când autoritățile din Bavaria i-au pus definitiv cruce.

Cea de-a 187-a ediţie a Oktoberfest era programată să se desfășoare în perioada 19 septembrie – 4 octombrie.

„Este dureros, incredibil de trist”

„Este dureros, incredibil de trist”, a reacționat premierul Bavariei, Markus Soder, în timp ce anunţa anularea evenimentului. Într-o conferință de presă organizată împreună cu primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter, Soder și-a exprimat speranţa că Oktoberfest va putea avea loc în 2021.

Anual, Oktoberfest atrăgea peste cinci milioane de vizitatori în Munchen. Pentru economia Bavariei, anularea festivalului dedicat berii nemțești înseamnă o pierdere de aproape două miliarde de euro, susțin specialiștii din industrie.