Fetiță de cinci ani la spital, după ce a fost lovită de o mașină la coborârea din microbuzul școlar

Publicat: 29 10. 2014, 17:36
Actualizat: 29 10. 2014, 21:05

Potrivit primelor cercetări făcute de polițiștii vasluieni, accidentul a avut loc într-o stație de autobuz din localitatea Râșnița, după ce fetița a coborât din microbuzul școlar care o aducea acasă de la grădiniță.

Astfel, copila a încercat să traverseze strada prin fața microbuzului oprit în stație, moment în care a fost lovită de o mașină condusă de un bărbat de 38 de ani.

„În urma accidentului, minora a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii au diagnosticat-o, la o primă evaluare, cu politraumatism și fractură de gambă. Șoferul a afirmat că nu a reușit să evite impactul, în condițiile în care fetița ar fi încercat să traverseze strada în fugă”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele șoferului.

Un accident similar a avut loc la începutul lunii octombrie, în comuna buzoiană Glodeanu Siliștea, unde o fetiță de opt ani care se întorcea acasă de la școală a fost lovită de un camion imediat ce a coborât din microbuzul școlar, incidentul petrecându-se sub ochii mai multor copii.

Trupul fetiței a fost prins sub autovehicul, copilul murind pe loc, fără ca medicii de la Ambulanță să mai poată interveni.