Fetiță doi ani înecată butoi apa ploaie Cârja Vaslui

Publicat: 02 07. 2018, 12:23
FOTO - Caracter ilustrativ: Mediafax Foto / Dan Luca

Tragedia s-a petrecut duminică după-amiază în satul Cârja, județul Vaslui, unde a plouat torențial. Ca de obicei, părinții fetei au pus un butoi de 60 de litri sub streașină, pentru a strânge apa de ploaie.

Mama fetiței a ieșit pentru câteva momente din curtea casei, lăsând-o pe fetiță nesupravegheată câteva momente. Copilul se juca, iar butoiul plin cu apă de ploaie i-a atras atenția. Nu se știe cum a căzut în apă. S-a zbătut cât a putut, dar butoiul era prea adânc și nimeni nu a auzit-o. La scurt timp, mama ei s-a întors în curte și a descoperit, șocată, că fetița plutea cu fața în jos în butoi. 

Părinții au fugit de urgență cu o mașină particulară la Spitalul Orășenesc Murgeni, aflat la circa șapte kilometri de Cârja, iar medicii, constatând starea gravă a minorei, au solicitat o ambulanță cu medic din Bârlad. Echipajul medical a ajuns la fața locului la circa patru minute și au făcut, imediat, manevre de resuscitare timp de 45 de minute, dar, din păcate fetița nu a putut fi salvată.

„Din informațiile deținute, părinții ar fi pus un bidon de aproximativ 60 de litri lângă casă, pentru a strânge apa de ploaie. La un moment dat, mama fetiței ar fi ieșit din curte pentru câteva minute, iar, când a revenit, a descoperit ce se întâmplase,” a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de către polițiști.