Firmă amendată cu 5.000 de lei după ce un angajat a găurit arțari pentru a obține „elixirul zeilor”

Publicat: 03 04. 2015, 19:59
Actualizat: 06 11. 2019, 01:33

Comisarii Gărzii de Mediu au amendat cu suma de 5.000 de lei o firmă de construcții din Vaslui, după ce unul dintre angajați a găurit cu bormașina trei arțari din parcul la care execută lucrări de amenajare pentru a scoate seva din aceștia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei ce au sesizat distrugerea copacilor de către inginerul care coordona activitatea angajaților aflați la lucru în parcul din zona Teatrului de Vară din municipiul Vaslui au fost locatarii blocului din imediata vecinătate, care au făcut reclamații la autoritățile locale.

„Inițial, am crezut că este o glumă când am auzit că angajații respectivei firme de construcții găuresc copacii ca să scoată seva din aceștia pentru a se usca. Am trimis inspectorul de mediu de la primărie să verifice cele reclamate de locatari, constatând că sesizările sunt reale. De fapt, scopul celui care le-a găurit nu era să usuce acei arțari, ci să scoată seva din ei, pe care a numit-o «elixirul zeilor», pentru a-și trata boala de rinichi”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Comisarii de mediu, care au dat amenda firmei de construcții, au constatat că, în găurile date cu bormașina, inginerul care voia să-și trateze boala de rinichi băgase mici furtunuri cu care să poată scoate seva în recipiente din plastic.