Florin Cîțu: ”Trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue”

Publicat: 02 09. 2021, 16:11

„Avem un număr în creştere de persoane infectate. Să nu se închidă niciun centru de vaccinare”, le-a spus Florin Cîţu prefecţilor.

„Este clar, avem un număr în creştere de persoane infectate. Trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Trebuie să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare, să oferim oamenilor posibilitatea să se vaccineze exact cum a fost şi până acum”, le-a spus Florin Cîţu prefecţilor într-o videoconferinţă.

De asemenea, Cîțu spune că trebuie continuată campania de informare cu privire la beneficiile vaccinării, mai ales în zonele rurale.

„Toţi oamenii trebuie să aibă toate informaţiile, toate datele necesare despre vaccinare. (..) Trebuie să continuăm şi campania de informare cu beneficiile vaccinării persoanelor sub 18 ani. Trebuie să discutăm cu părinţii şi să le oferim toate răspunsurile despre vaccinare”, adaugă Cîţu.

El precizează că poliţiştii trebuie să verifice fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, joi, 02 septembrie 2021, că au fost diagnosticate 1.470 de noi cazuri Covid-19.

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).