Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a promis 2 miliarde de dolari pentru protejarea mediului

Publicat: 02 11. 2021, 17:55
Actualizat: 02 11. 2021, 17:58
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos

Fondatorul Amazon , Jeff Bezos, a promis 2 miliarde de dolari finanțare pentru a ajuta la refacerea naturii și la transformarea sistemelor alimentare, scrie CNBC.

Finanțarea, care va veni de la Bezos Earth Fund, face parte din angajamentul miliardarului de a cheltui 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în acest deceniu, mai scrie sursa citată.

Bezos: „Natura este frumoasă, dar este și fragilă”

Descriind 2021 ca un an critic, Bezos a îndemnat omenirea să „să fie împreună pentru a ne proteja lumea”.

„În fiecare an, pădurile și peisajele absorb 11 miliarde de tone de CO2 din atmosferă. Pe măsură ce distrugem natura, inversăm acest proces”, a spus el la evenimentul din Glasgow, Marea Britanie. „În prea multe părți ale lumii, natura trece deja de la un rezervor de carbon la o sursă de carbon. Acesta este un pericol profund pentru noi toți.”

„Natura este frumoasă, dar este și fragilă”, le-a spus Bezos delegaților de marți la conferința climatică COP26. „Mi-am adus aminte de asta în iulie, când am mers în spațiu cu Blue Origin. Mi s-a spus că văzând Pământul din spațiu schimbă lentila prin care privești lumea, dar nu eram pregătit pentru adevăr.”

„Împreună, aceste angajamente de 3 miliarde de dolari vor conduce la o nouă agendă a naturii”

În septembrie, Fondul pentru Pământ Bezos s-a angajat să ofere 1 miliard de dolari în granturi anul acesta, cu accent pe eforturile de conservare.

„Împreună, aceste angajamente de 3 miliarde de dolari vor conduce la o nouă agendă a naturii, triplă pentru Bezos Earth Fund, concentrată simultan pe conservare, restaurare și transformare a alimentelor”, a spus Bezos.

„Trebuie să conservăm ceea ce mai avem, trebuie să restabilim ceea ce am pierdut și trebuie să creștem ceea ce avem pentru a trăi, fără a degrada planeta pentru generațiile viitoare.”