Fost director DGASPC, repus în funcție după o achitare, însă eliberat în aceeași ședință a Consiliului Județean

Publicat: 25 07. 2013, 17:02
Actualizat: 27 03. 2019, 01:21
Consiliul Județean Sibiu a aprobat, joi, revenirea în funcția de director executiv al DGASPC a Ancăi Drăgan, după ce aceasta a fost achitată într-un proces intentat de DNA, în 2009, însă consilierii au votat ulterior eliberarea ei din funcție, pentru activitate nesatisfăcătoare.

Consiliul Județean Sibiu s-a reunit, joi, în ședința lunară, iar unul din proiectele de pe ordinea de zi a prevăzut „reluarea raporturilor de serviciu, în funcția de director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu” a Ancăi Drăgan, proiectul fiind adoptat în unanimitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit hotărârii, se constată încetarea suspendării de drept a raporturilor de serviciu ale Ancăi Drăgan, întrucât motivul care a determinat suspendarea a fost înlăturat, potrivit sentinței penale numărul 57/2013 pronunțată de Judecătoria Sibiu și deciziei penale numărul 691/2013 a Curții de Apel Alba Iulia, rămasă definitivă.

În plus, se arată că „se aprobă reluarea activității doamnei Anca Drăgan în funcția publică de director executiv al DGASPC Sibiu”.

În raportul de specialitate care însoțește această hotărâre se precizează că Anca Drăgan a fost achitată în procesul în care a fost acuzată, în 2009, de DNA, de gestionare frauduloasă de fonduri, odată cu trimiterea în judecată ea fiind suspendată din funcția de director al DGASPC Sibiu.

La finalul ședinței CJ Sibiu, pe ordinea de zi suplimentară a fost introdus, însă, un proiect de hotărâre care prevede „eliberarea din funcția publică de director executiv al DGASPC Sibiu a doamnei Anca Drăgan”, acesta fiind votat în unanimitate de consilierii județeni.

Potrivit textului hotărării, decizia eliberării din funcție se datorează obținerii calificativului „nesatisfăcător”, pentru perioada 1 ianuarie-29 octombrie 2009.

Același document prevede că lui Drăgan i se acordă un preaviz de 30 de zile, începând de vineri, perioadă în care este delegată la Camera Agricolă.

La finalul ședinței, președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a fost întrebat, într-o conferință de presă, de ce s-a luat această decizie în ceea ce o privește pe Anca Drăgan.

„E vorba de toată activitatea dânsei, inclusiv prejudiciul prezentat în hotărâre. Nu este o faptă penală, dar s-a produs un prejudiciu. În plus, sunt calificativele acordate activității sale”, a declarat Ioan Cindrea, care nu a putut preciza despre ce prejudiciu este vorba.

Anca Drăgan fusese suspendată din funcția de director executiv al DGASPC Sibiu în 29 octombrie 2009, după ce DNA a trimis-o în judecată, alături de alte două persoane, pentru gestionare frauduloasă de fonduri primite pentru două dintre centrele de asistență din județul Sibiu, aflate în subordinea instituției.