Fosta consilieră a lui Kovesi la DNA, audiată la Secție în dosarul lui Lucian Onea – VIDEO

Publicat: 11 07. 2019, 11:18

Dana Tițian s-a prezentat, joi dimineață, la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), judecătoarea nefăcând niciun fel de declarații în fața jurnaliștilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Dana Tițian a fost chemată pentru audieri în dosarul fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea.

Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetați de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru constituire de grup infracțional organizat. Cei doi sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetățean din Chișinău, Serghei Petruș. Vlad Cosma ar fi fost amenințat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruș nu există.