Foștii directori ai Apa Nova Bruno Roche și Laurent Lalague, citați pentru audieri la DNA Ploiești

Publicat: 07 10. 2015, 09:49

Conform unor surse judiciare, cetățenii francezi Bruno Roche și Laurent Lalague sunt puși sub acuzare în dosarul Apa Nova București, alături de Costin Berevoianu, Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu.

Roche și Lalague, care de-a lungul anilor au deținut funcții de conducere în cadrul companiei Apa Nova, iar în prezent Bruno Roche este membru în Consiliul de Administrație al companiei, sunt suspectați de cumpărare de influență, afirmă sursele citate.

Numele celor doi apar în documentele întocmite de DNA în dosarul Apa Nova, procurorii susținând că Roche era titularul unor conturi din care făcea plăți speciale pentru contractele cu firmele altor suspecți din acest dosar.

Conform unor surse judiciare, Laurent Lalague și-a trimis la DNA avocații, cărora procurorii le-au adus la cunoștință acuzațiile și faptul că doresc să îi ia declarații clientului lor, iar în cursul zilei la DNA Ploiești este așteptat Bruno Roche.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reținuți, în 24 septembrie, de DNA Ploiești în dosarul de corupție în care este vizată compania Apa Nova, iar ulterior instanța a decis să fie cercetați sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente și de la sediul Apa Nova Ploiești, care are contract cu autoritățile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.