Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, scapă de arestul preventiv

Publicat: 12 07. 2017, 11:10
Actualizat: 26 03. 2019, 01:26

Magistrații Curții de Apel București au respins ca nefondată contestația procurorilor la decizia Tribunalului București, care a hotărât plasarea lui Florin Secureanu în arest la domiciliu.

Hotărârea Curții de Apel București este definitivă. Astfel, fostul manager al Spitalului malaxa, arestat preventiv din decembrie 2016, va fi plasat în arest la domiciliu.

Florin Secureanu a recunoscut, luni, în fața magistraților Curții de Apel București acuzațiile procurorilor, precizând că este dispus să acopere prejudiciul, ca semn de bună credință.

„Vă aduc la cunoștință că regret și recunosc faptele care mi se impută. La ultima întâlnire cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzațiile. Am dorit ca această mărturisire a mea să fie după ce s-au terminat expertizele. Am recunoscut absolut tot ce mi s-a adus la cunoștință, fapte pe care le regret. Problemele de sănătate sunt agravate, am probleme pulmonare, iar programările sunt îngreunate în arest, greutăți care au dus la amânarea tratamentului pe care trebuia să îl fac. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată, ar putea crea o stare septicemică”, a declarat Florin Secureanu în fața judecătorilor.

Fostul director al Spitalului Malaxa a mai precizat că impactul media a fost mult exagerat în cazul său.

„De asemenea, doresc să acopăr din prejudiciu. Unul dintre vecini ar vrea să cumpere un imobil de sub sechestru, în condițiile trecute de domnii procurori. Aș dori să îmi demonstrez astfel buna credință față de faptele comise. Dacă hotărâți menținerea arestului la domiciliu, aș dori să vă informez că nu vreau să locuiesc la adresa din buletin, este un imobil în construcție pe care vreau să îl scot la vânzare”, a mai spus Secureanu.

Pe 10 decembrie 2016, fostul manager al Spitalului Malaxa a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în perioada 2009-2016 „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau în străinătate și în țară, societatea plătind 470 de deplasări ale acestuia și ale apropiaților săi, în valoare de 801.138 lei.

„Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului și apropiații săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziționarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinațiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât și în România”, precizau procurorii.

Florin Secureanu a deținut funcția de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din București în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcție de către Primăria Municipiului București, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. Pe 26 noiembrie 2016, el a fost demis, tot prin decizie a Primăriei Capitalei.