Fostul procuror Bălășescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiționată din peniteciar, respinsă de instanță

Publicat: 19 12. 2014, 16:27

„Respinge cererea de liberare condiționată ca prematur introdusă. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 22 aprilie 2015, dată ce poate fi devansată ca urmare a zilelor câștigate”, conform deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Maximilian Bălășescu va putea contesta decizia la Tribunalul Ilfov, instanță care va decide, definitiv, dacă fostul procuror poate sau nu să iasă din penitenciar după ce a executat aproape un an și șase luni de închisoare din pedeapsă.

Fostul procuror Maximilian Bălășescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în 17 iunie 2013, după ce instanța supremă a menținut pedeapsa decisă, cu un an înainte, de Curtea de Apel București.

În acest dosar, Bălășescu a fost trimis în judecată în 24 februarie 2012, alături de Cristian Marian Ene și Marian Simirianu.

Bălășescu a fost acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Ene și Simirianu, a cerut o sumă de bani de la o persoană cercetată pentru înșelăciune într-un dosar aflat în instrumentarea procurorului, pentru a da o soluție favorabilă.

Ulterior, Ene și Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denunțătoare în cauză, că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranșe, de 100.000 de euro și 200.000 de euro. Din acești bani, lui Bălășescu îi reveneau 50.000 de euro.

În 1 februarie 2012, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a lui Maximilian Bălășescu. În aceeași zi, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Bălășescu, Ene și Simirianu.

La sfârșitul lunii februarie 2012, Maximilian Bălășescu a anunțat la Curtea de Apel București că a demisionat din Ministerul Public și că a trimis demisia la Consiliul Superior al Magistraturii.