FOTO | Școală distrusă într-un INCENDIU, într-o comună din Olt. Elevii vor învăța la Căminul Cultural

Publicat: 22 02. 2023, 16:18
Actualizat: 22 02. 2023, 16:19

Peste 100 de copii dintr-o comună din Olt au rămas fără școală, după ce a ars ca o torță din cauza unui coș de fum defect. Acoperișul în flăcări a căzut direct în clase și a trecut prin tavanul fals, care nu a putut susține greutatea acestuia. Școala din Sârbii Măgura a ars în proporție de 90% și trebuie construită din nou.

De luni, copiii vor merge la cursuri la un centru de zi din comună și la Căminul cultural, unde a fost relocată, temporar, școala.

La câteva zile de la incendiul puternic care a mistuit școala din județul Olt, oamenii vorbesc despre lucrarea de mântuială făcută la această unitate de învățământ, care putea fi salvată dacă avea o placă de susținere.

„În 2007, când s-a făcut reabilitarea, nu a fost prevăzută și această placă de susținere. Dacă era, poate era salvată școală”, spune primarul din Sârbii Măgura, Lucian Tănase.

„E și normal ca orice clădire să aibă o placă. Copiii erau la școală. Nu a avut placă din ciment, că nu mai cădea acoperișul”, spune o localnică.

Incendiul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Trei autospeciale cu apa și spumă au intervenit pentru a stinge flăcările.

În momentul în care focul a izbucnit la acoperișul acestei clădiri, 34 de elevi au fost evacuați de cadrele didactice, iar o învățătoare a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale.