FRANZ KAFKA – lucruri mai puțin știute despre scriitorul omagiat azi de Google

Publicat: 03 07. 2013, 15:26
Actualizat: 29 07. 2014, 18:32

FRANZ KAFKA, omagiat astăzi de Google printr-un Doodle inspirat de cea mai cunoscută operă a sa, Metamorfoza, a rămas în istorie nu doar datorită scrierilor sale, ci și a aforismelor. Se spune că, după ce a devenit vegetarian, FRANZ KAFKA s-a dus la un muzeu din Germania, s-a oprit în fața unui acvariu cu pești și a spus: „În sfârșit mă pot uita liniștit la voi. Acum nu vă mai mănânc”.

FRANZ KAFKA a avut cinci frați, însă toți au murit foarte tineri. Doi dintre ei au murit în copilărie, iar celelalte trei surori au fost ucise în timpul Holocaustului, în lagărele de concentrare din Auschwitz și Lodz. Kafka însuși a murit la 42 de ani, răpus de tuberculoză.

Un lucru mai puțin știut despre FRANZ KAFKA este că un asteroid a fost numit după el. Descoperit în 1983, asteroidul 3412 Kafka trece pe lângă Pământ odată la 523 de zile.

Un istoric care a cercetat operele lui FRANZ KAFKA a fost surprins să găsească printre acestea mai multe reviste pornografice. Această descoperire, făcută în 2008, i-a înfuriat pe fanii lui FRANZ KAFKA.