Fresca cu Iisus din Spania, distrusă anul trecut, atrage zeci de mii de turiști

Publicat: 15 08. 2013, 21:13
Actualizat: 29 10. 2014, 20:54

După ce anul trecut  a orpilat o lume întreagă pentru că a distrus o frescă bisericească, o bătrână din Spania e acum lăudată pentru că opera sa atrage mii de turiști în orășelul unde se află lăcașul, potrivit slate.com.

Isprava femeii a făcut înconjurul lumii anul trecut și oamenii au vrut să vadă cu ochii lor cum arată Iisus Hristos pictat de mâna ei.

Fresca din secolul al XIX-lea, aflată în biserica din orașul spaniol Borja, avea nevoie să fie restaurată și o femeie de 81 de ani s-a oferit să facă acest lucru. Ce a ieșit din mâinile Ceciliei Gimenez a șocat autoritățile locale și, apoi, o lume întreagă, când fresca repictată a apărut în presă.

Nimeni nu știa dacă să râdă în fața noului portret al lui Iisus sau să plângă pentru că fusese distrusă o operă de artă. Bunicuța restauratoare nu s-a simțit, însă, jignită de comentariile răutăcioase.

„Sunt mulțumită, pentru că vecinii au fost alături de mine. Oamenii au fost foarte drăguți. M-au susținut mult și sunt fericită”, a spus Cecilia Gimenez.

La scurt timp după restaurare, în orașul Borja au început să apară tot mai mulți turiști. Se dusese vestea și toți doreau să vadă pictura. Într-un singur an, orașul spaniol a fost vizitat de 70.000 de turiști, de peste zece ori mai mult față de anii trecuți, iar în cutia milei din biserică s-au strâns 50.000 de euro.