Funeriu, despre dorința PSD de a reintroduce examenul de admitere la facultate: „La fotbal și la educație par să se priceapă toți mâncătorii de semințe”

Publicat: 12 07. 2013, 10:49
Actualizat: 04 09. 2019, 16:02

PSD vrea să reintroducă de anul viitor examen de admitere la facultate, în replică, Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, le recomandă să citească recomandările Comisiei Europene din 2013.

„La fotbal și la educație par să se priceapă toți mâncătorii de semințe din România. Dragnea să se ocupe cu construcția de școli și grădinițe. Să mai citească recomandările Comisiei Europene din 2013 care spun: să se aplice Legea educației rapid, în forma originală. Eu, prin Legea Educației, am introdus: examen la facultate, examen la liceu, promovarea performanței și învățământ profesional după model dual german”, a declarat Daniel Funeriu pentru gândul.

„Iubita colegă a comnului Dragnea, doamna Andronescu, principalul promotor al învățământului mediocru din România se opune și a schimbat toate aceste lucruri. În loc să emită panseuri despre examen, ‘domnuDragnea’ să facă bine să nu mai dea apă la moară oamenilor trecutului PSD. E cel mai bun lucru pe care îl poate face pentru educația din România”, mai spune fostul ministru.

Examenul de admitere la facultate va fi reintrodus din 2014, prin modificarea Legii educației naționale, a declarat pentru gândul fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Ea precizat că există sprijinul conducerii PSD pentru această propunere.

Potrivit, senatorului PSD, premierul Ponta nu s-a împotrivit unei asemenea propuneri, toți cei din conducerea PSD fiind de acord cu reintroducerea acestui sistem de admitere pentru bacalaureat. Și vicepremierul Liviu Dragnea s-a pronunțat pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu și bacalaureat.

DĂ LIKE PAGINII GÂNDUL EXCLUSIV PENTRU JURNALISM DE CALITATE: REPORTAJE, ANCHETE, ANALIZE ȘI COMENTARII, NUMAI PE GÂNDUL EXCLUSIV