Funeriu și Baba nu merg la întâlnirea cu ministrul interimar Liviu Pop

Publicat: 21 05. 2012, 12:57
Actualizat: 21 05. 2012, 12:57

Foștii miniștri ai Educației Daniel Funeriu și Cătălin Baba au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu merg la întâlnirea cu Liviu Pop, Funeriu susținând că „nu poate sta la masă cu un plagiator”, făcând referire la Ioan Mang, invitat și el la discuții.

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, i-a invitat, luni, la ora 12.00, pe ultimii trei miniștri ai Educației, respectiv Daniel Funeriu, Cătălin Baba și Ioan Mang, la o întâlnire privind probleme legate de învățământul superior, printre care și cifra de școlarizare.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, fostul ministru al Educțaiei, Daniel Funeriu, a spus că rămâne deschis dialogului instituțional, dar că nu poate sta la aceeași masă cu un plagiator, făcând referire la fostul ministru Ioan Mang.

La rândul lui, Cătălin Baba a declarat agenției MEDIAFAX că nu va veni la întâlnirea de luni, de la Ministerul Educației.

Liviu Pop declara, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, că el, fiind din preuniversitar, nu stăpânește învățământul superior, de aceea se va întâlni luni cu ultimii trei miniștri ai Educației, pe care vrea să îi consulte pe acest subiect.

Întrebat de ce la întâlnirea de luni l-a invitat și pe fostul ministru Ioan Mang, care a fost doar o săptămână la conducerea Ministerului Educației, iar în acest interval nu a făcut altceva decât să răspundă acuzațiilor de plagiat, Liviu Pop a reafirmat că el vine din preuniversitar și are nevoie ca miercuri să aibă cifra de școlarizare.

„Vin din mediul preuniveristar. Am nevoie ca miercuri să pun Hotărârea de Guvern privind cifra de școlarizare, care trebuia pusă înainte de 1 martie. La preuniversitar mă mai pricep și este OK, cea universitară, pe care trebuie să mi-o asum ca ministru, nu o stăpânesc în totalitate, să fim cu cărțile pe masă. Fiind din mediul preuniversitar nu am avut contact cu mediul universitar. Nu este o prioritate să dau vina, să caut vinovați”, a precizat Liviu Pop.