Gafe ale anchetatorilor în cazul femeii ucise și arse pe câmp. Cum a reușit criminalul să fugă de la locul faptei (EXCLUSIV)

Publicat: 02 11. 2020, 21:00
Actualizat: 03 11. 2020, 13:39
Criminaliștii au căutat la fața locului indicii care să conducă la identificarea criminalului

Așa cum s-a întâmplat și în celebrul caz „Caracal”, anchetatorii din Giurgiu au pornit cu stângul ancheta în cazul femeii arse pe câmp, după ce, inițial, criminalul a omorât-o, a legat-o cu sârmă și a băgat-o într-un geamantan. Specialiști din cadrul Poliției Române au explicat, pentru Gândul.ro, unde au greșit polițiștii, care au ratat astfel momente importante în cazul unei anchete de acest gen.

Un șofer de tir anunța, vineri, în jurul orei 22.30, că pe DN 6, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor a descoperit un cadavru incendiat. De fapt, omul a spus că observase focul de la volan și oprise ca să stingă flacăra. Atunci, a constatat că, de fapt, era vorba despre un trup de om.

Primii care au fost direcționați la fața locului, după apelul 112, au fost agenții de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Ghimpați. După ce au constatat că anunțul se confirmă, la fața locului a venit, conform procedurii, o echipă operativă complexă, condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Conform unor surse judiciare, cu toate că trupul a fost găsit vineri noapte și era evident că este vorba despre o faptă foarte gravă, iar autorul este o persoană deosebit de periculoasă, care este în libertate, la nivelul IPJ Giurgiu nu s-a dat alarma pentru mobilizarea tuturor forțelor disponibile.

În plus, sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că anchetatorii au lăsat ziua de sâmbătă să treacă și au pornit abia începând de duminică dimineață să caute și să încerce să ridice camerele de supraveghere din toate localitățile învecinate.

Mai mult, în ce privește cercetarea la fața locului, o echipă de filmare a ProTv, care venise, duminică, să facă o relatare, a descoperit un topor acoperit cu iarbă.

În plus, la nivelul IPJ Giurgiu nu există decât trei judiciariști specializați în infracțiuni cu violență, care, la rândul lor, ar fi fost coordonați prin telefon în condițiile în care șeful Serviciului de Investigații Criminale se află în izolare, din cauza COVID-19.

Criminalul ar fi putut să mai fie în zonă

Surse din cadrul Poliției Române au explicat, pentru Gândul.ro, că era important ca toate să forțele de poliție disponibile să fie mobilizate imediat și ar fi trebuit organizate filtre rutiere, atâta timp cât exista posibilitatea ca potențialul ucigaș să fie, încă, în zonă, mai ales că focul fusese pus de curând.

În plus, polițiștii ar fi trebuit să pornească imediat în căutarea camerelor de luat vederi.

În cursul zilei de luni, la sediul IPJ Giurgiu au fost audiate mai multe persoane, însă fără ca ancheta să facă progrese.

Printre cei audiați s-a numărat și șoferul de tir care a oprit și a anunțat la 112. Nici acestuia nu i s-a făcut o percheziție a mașinii, în condițiile în care ar putea părea suspect faptul că a oprit după ce a văzut din autotren un foc mic care ardea pe un câmp, în spatele unor boscheți și pe care a decis să-l stingă.

Criminaliștii încearcă acum să reconstituie figura victimei, în speranța că aceasta ar putea fi recunoscută de cineva. De altfel, identificarea victimei este considerată cheia anchetei, în condițiile în care polițiștii și procurorii sunt convinși că femeia din geamantan a fost ucisă de o persoană apropiată.

În urma necropsiei s-a constatat că aceasta a fost lovit în cap cu un corp ascuțit și greu, în același timp, după care a fost legată cu sârmă, băgată în geamantan și transportată cu mașina, de criminal, până la locul în care i-a dat foc cu o substanță inflamabilă.