Galați: Nouă viermi extrași din urechea unui pacient aflat de două luni într-un centru medico-social

Publicat: 15 02. 2012, 10:20
Actualizat: 16 02. 2012, 02:31
Medicii gălățeni au extras, luni, nouă viermi din urechea unui bărbat care era internat de două luni în centrul medico-social din comuna gălățeană Pechea.

Medicii gălățeni au extras, luni, nouă viermi din urechea unui bărbat care era internat de două luni în centrul medico-social din comuna gălățeană Pechea.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Galați au scos luni dimineață nouă larve din urechea dreaptă a unui pacient, urmând să-l opereze în cursul zilei de marți, deoarece sunt convinși că nu au reușit să extragă toate larvele și că în craniul bărbatului ar putea fi o infecție puternică. Pacientul, Marian Andrei (45 de ani), era internat de două luni la Centrul Medico-Social Pechea, unde ajunsese după ce suferise un atac vascular cerebral în urma căruia s-a ales cu o semipareză pe partea stângă a corpului.

"O raritate, un caz total deosebit și în practica medicală pe care am avut-o: o ureche plină cu viermi care erau vii, se mișcau. Omul a fost adus în stare critică, cu amețeli, dureri de cap. Cu complicații de la treaba aceasta. Cu toate că are 45 de ani, starea lui biologică este îngrozitore: este și nespălat, și neîngrijit, și extrem de slab. Acum am reușit să scot doar nouă viermi", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX dr. Dumitru Cristea, șeful secției ORL, cel care efectuat intervenția, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Galați.

În opinia specialistului, larvele ar putea fi de muscă.

"Probabil că urechea lui, din întâmplare, a supurat, iar o muscă și-a depus larvele. A găsit un loc propice să se dezvolte, adică umezeală, întuneric. Larvele au săpat în timpanul urechii, au distrus practic urechea. Mâine urmează să-i fac o a doua intervenție, să-i opresc supurația", a mai spus dr. Cristea.

Bolnavul susține că are patru copii care nu vor să-l mai îngrijească, motiv pentru care a ajuns în centrul medico-social. El se plânge și de tratmentul de care ar fi avut parte aici.

"De patru zile îmi curge sânge din ureche. Nu au grijă de mine la centru. Nu-mi dădeau mâncare cât trebuie, doar puțină ciorbă", a declarat Marian Andrei.

Conducerea Autorității de Sănătate Publică (ASP) Galați susține că pacienții ar fi bine tratați în general și nu-și explică situția de fapt.

"La centrul medico-social din Pechea există o îngrijire destul de bună a pacienților și un număr suficient de personal de înrijire. Autoritatea de Sănătate Publică va verifica modul de supraveghere a acestui pacient și dacă într-adevăr există o conduită necorespunzătoare a medicului în această situație", a declarat Costinela Georgescu, directorul adjunct al ASP Galați. (Mediafax)