GÂNDUL LIVE. 246 de locuințe sociale vor fi construite în Sectorul 6, în mai puțin de 24 de luni. Gabriel Mutu: „Am simțit că suntem obligați să facem ceva pentru oameni”

Publicat: 01 07. 2020, 15:49
Actualizat: 01 07. 2020, 15:57

This browser does not support the video element.

246 de locuințe sociale vor fi gata în mai puțin de 24 de luni în sectorul 6 al Capitalei, promite Primăria. Apartamentele vor fi predate la cheie cetățenilor, imediat ce se va finaliza construcția care, la rândul ei, va fi adaptată nevoilor comunității.

Complexul este format din 4 blocuri cu garsoniere și apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, iar prețul chiriilor va fi maxim de 260 lei pe lună.

Cum a luat naștere proiectul social

„Am simțit că suntem obligați să facem ceva pentru bunăstarea lor.

Și așa a luat naștere acest proiect. Am solicitat Primăriei Capitalei acest teren, l-am identificat, era o groapă de gunoi, un maidan, unde toată lumea depozita cum voia, ce voia, l-am solicitat, a fost dat Primăriei Sectorului 6 pentru acest proiect și în mai puțin de 24 de luni va pune la dispoziția persoanelor vulnerabile, familiilor vulnerabile 246 de unități locative dotate complet.

Chirie de 200 de lei pe lună

Cu alte cuvinte, familiile vin, se mută, vor plăti o chirie medie de 200 de lei, vedeți că suntem într-o zonă extrem de bine amplasată, să spun așa, cu metrou în proximitate, grădiniță, școală, chiar și o bază sportivă.

Cu alte cuvinte, chiar dacă vorbim despre familii vulnerabile, locuințe sociale, vrem să le asigurăm confortul ca și cum ar trăi în casa visurilor lor”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.