GÂNDUL LIVE. Adrian Grigore, pilot de raliu, despre cumplitul accident în care a murit o fetiță de doi ani: Până când nu vom învăța anumite lucruri, vom avea în continuare asemenea știri

Publicat: 18 08. 2020, 12:17
Actualizat: 18 08. 2020, 13:53

Adrian Grigore, pilot de raliu, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre accidentul rutier cumplit în care o fetiță de doi ani a fost pur și simplu decapitată și mama ei a murit.

„Mi-e tare rău. Nu vreau să intru foarte mult în detalii. E un caz foarte emoționant când aud de un copil. Nu vorbim neapărat despre șoferul TIR-ului, pentru că, cumva, lucrurile astea se pot evita, dacă ești cumva instruit. Clar că e vinovat, m-am documentat un pic despre ce mi-ați spus mai devreme. Șoferii, cei mai mulți dintre noi, care merg zi de zi prin oraș, ar trebui să facă niște lucruri.

„Putem să facem zeci de emisiuni…”

Putem să facem zeci de emisiuni, interviuri, dacă cumva nu vrem să empatizăm și să ne gândim că nu avem empatia necesară, revenind sunt de părere că participanții la trafic pot schimba destinul. Conștientizează nivelul la care sunt, își caută niște școli în care să pună în aplicare lucrurile pe care nu le știu.

Indiferent de vârsta pe care o ai, când ai luat permis sau dacă ai permisul de ani buni, cumva, tu cu tine, nu ai cum să deprinzi totul. Mi s-a întâmplat să vină oameni cu permis de 25 de ani care să spună că nu au ce să învețe în plus, la conducere defensivă. La școala de șoferi, nu ai cum să acoperi totul în 30 de ore de condus.

Pur și simplu să deschidă un mecanism de gândire, să vezi cum te poate ajuta. Când deprinzi cumva minimul de lucruri, îți va fi mult mai ușor să anticipezi.

Lucrurile astea țin de educație, țin de inteligență și să știi cumva ce traiectorie vrei să ai în viață. Noi încercăm să facem foarte multe în zona asta.

Titi Aur vrea să introducă cursurile de conducere defensivă în legislație

1. Titi Aur se chinuie de un an și jumătate să găsească o variantă să implementeze cursurile de conducere defensivă la nivel național. Dar zona politică lasă urme și în zonele mai mici.

2. Faptul că oricât ai încerca să te vezi tu pe tine mai bun, mai descurcăreț, până nu vine cineva instruit, care îți poate deschide ușițe în creier, nu ai cum să ajungi acolo. Ori ești în zona de motorsport, profesionist, ori iei contact cu cineva, să asculți lucrurile astea. Să vină oamenii să vadă cum pot ieși din anumite situații. Până nu se va întâmpla asta, vom avea în continuare astfel de știri”, a spus Adrian Grigore la GÂNDUL LIVE.