GÂNDUL LIVE. Nelu Tătaru: „Avem o misiune de îndeplinit, de a stăpâni această PANDEMIE. Personalul medical nu cere decât materiale de protecție, să aibă cu ce lucra”

Publicat: 25 03. 2020, 11:54
Actualizat: 25 03. 2020, 17:37

This browser does not support the video element.

Nelu Tataru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că medicii nu vor altceva decât echipamente de protecție pentru a se putea ocupa de pandemia de coronavirus. Oficialul a vorbit și despre cazul spitalului de la Suceava, închis pentru 48 de ore, precum și despre situația unei gravide cu Covid-19, care a fost refuzată de Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, deoarece personalul medical nu avea echipament de protecție.

„Despre cazul de la spitalul din Suceava: Suntem într-o anchetă în derulare, avem și noi astfel de informații, acum suntem în drum spre Botoșani, ne întoarcem la Suceava pentru a vedea situația.

La Botoșani avem două cazuri de Covid pozitiv din zona Sucevei. Nu au venit din Spital, nu au legătură. Am avut discuții și cu Gheorghe Flutur, confirmat cu coronavirus, a fost transformat cu izoleta, e într-o stare bună, asimptomatic. Am hotărât ca noul spital din Fălticeni să primească dotările maxime.

124 de pacienți la Suceava, care au intrat în contact – au fost testați, așteptăm rezultatele testelor. După 48 de ore spitalul va fi sigur, dar și personalul medical trebuie să fie valid. Vrem să reactivăm acest spital, pentru patologie Covid.

Revoltă la maternitatea Elena Doamna din Iași: gravidă cu Covid, angajații nu vor să o primească, deoarece nu au protecție – Am anunțat că e spital Covid pentru femei însărcinate. În acest moment a ajuns acolo gravida, am utilizat alt medic de la altă clinică din Iași pentru a asista nașterea.

Actualmente, evaluăm personalul medical. La prânz aveam 103 persoane afectate. Ne așteptăm să mai avem cazuri. Avem o misiune de îndeplinit, de a stăpâni această PANDEMIE. Personalul medical nu cere decât materiale de protecție, să aibă cu ce lucra”, a declarat Nelu Tătaru la GÂNDUL LIVE.